Facebook pixel

1984

Thumbnail
Genre: dráma, kortárs
Author: George Orwell, színpadra alkalmazta: Horgas Ádám
Director: Horgas Ádám
Runtime: 2 óra 35 perc
Date and time: 2024.05.23. 19:00 - 2024.05.26. 23:59 (GMT+2)
Language: magyar
This recorded play is available to watch between 2024.05.23. 19:00 and 2024.05.26. 23:59 (GMT+2) with valid tickets!
Quantity:
Redeem coupon
Ticket purchase for the stream is available until May 26. 21:00.
After your successful purchase we will send the link of the play to the given e-mail address which you need to click to watch the performance.
We draw your attention to the fact that the link becomes active half an hour prior to the commencement of the stream, and it works only on one IP address, therefore, please do not forward to or share it with other persons.

George Orwell örökösei Magyarországon első alkalommal a Szegedi Nemzeti Színháznak engedélyezték Horgas Ádám adaptációjának színpadra állítását. Az 1984 egy szerelmi történetet helyez egy olyan disztópikus világba, ahol az állam a legszélsőségesebb módon manipulálja az emberek mindennapjait és gondolatait. A Nagy Testvér mindig figyel. Orwell a halálos ágyán adott interjúban így beszél világhírűvé vált klasszikusáról: „Azt hiszem, tekintve, hogy a könyv végül is paródia, valami hasonló dolog tényleg megtörténhet. Jelenleg ebbe az irányba tart a világ. Világunkban nem lesz más érzelem, csak félelem, harag, diadalmaskodás és megalázkodás. A nemi ösztönöket eltörlik. Az orgazmust betiltjuk. Hűség nem lesz, csak párthűség, de mindig ott lesz a győzelemittasság. Minden pillanatban ott lesz a győzelem mámora, annak az érzése, hogy eltiporjuk az ellenfelet, aki gyámoltalan.

Ha el szeretnék képzelni a jövőt, képzeljenek el egy csizmát, miközben örökké egy ember fejét tapossa. Ebből a veszélyes rémálomból egyszerű tanulság vonható le. Ne hagyják megtörténni. Önöktől függ.”



More plays