Facebook pixel

Oláh Krisztián Quartet feat. TRYPL Horns (UK): Music for 24/7 - Lemezbemutató koncert

Genre: Könnyűzene
Band name: Oláh Krisztián Quartet
Concert location: Magyar Zene Háza, Koncertterem
Runtime: 1 óra 30 perc
Language: magyar

2 990 HUF (€7.59)

A rögzített koncertekre történő jegyvásárláshoz és a kupon beváltáshoz regisztráció szükséges!
Buy ticket - 2990 Ft
A megváltott jegy a rögzített koncert első megtekintésének időpontjától kezdve egy hétig érvényes. Ezen időtartam alatt a rögzített koncert megtekintése megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében.
Havi előfizetés vásárlása - 7990 Ft / hó
Havi megújuló előfizetéssel bármely „bármikor elérhető” kategóriába tartozó előadást és koncertet megtekinthet az előfizetés időtartama alatt, korlátlanul. Az előfizetés határozatlan idejű és bármikor lemondható a „Fiókom” menüpont alatt. Lemondás esetén az előfizetés a megkezdett egy hónapos időszak végén szűnik meg.

A hazai jazzélet egyik meghatározó szereplője, az Oláh Krisztián Quartet harmadik nagylemeze Music for 24/7 címmel 2023-ban jelenik meg. A 2022-es Crescendót követő album különlegessége, hogy közreműködik rajta Nagy-Britannia egyik emblematikus fúvós szekciója a TRYPL Horns (Ryan Quigley, Paul Booth, Trevor Mires). Az új anyagot a Quartet ebben a kibővített, héttagú felállásban mutatja be a Magyar Zene Házában.

A zeneszerző-zongorista Oláh Krisztián sajátos, dinamikus zenei világát több összetevőből építi fel: a klasszikus zenei elemek és kompozíciós technikák, valamint a kortárs jazz improvizatív sodrása és absztrakt ritmikája szervesen kapcsolódik egymáshoz darabjaiban. Oláh kimagasló zeneisége nagyon fiatal korában megmutatkozott, húszévesen már harmadik lett az igen rangos Montreux-i Jazz Fesztiválon, aminek hozományaként Al Jarreau-vel, Kurt Rosenwinkellel és Joe Sandersszel zenélhetett. Az elismeréseket ezután is jelezték tehetségét (Junior Prima-, Creative Art-, Orszáczky- és Gramofon Díj), és 2018-ban ő volt az első magyar jazz zongorista, aki a Thelonious Monk Institute által rendezett nemzetközi zongoraverseny washingtoni döntőjébe jutott. Legfontosabb zenei projektjével az Oláh Krisztián Quartettel 2020-ban adta ki első, csak saját kompozíciókat tartalmazó albumát, az At The Back Of My Mindot 2022-ben követte a Crescendo című második szerzői nagylemez. Az ihletett kreatív állapotot fenntartó szerző 2023 elején máris egy újabb anyaggal jelentkezik, ezt azonban Quartetje mellett az emblematikus, latinjazzes brit fúvószenekarral, a TRYPL Hornsszal rögzítették, így egy egészen új oldalát mutatja meg Oláh formációjának. A lemezbemutató koncerten a három jeles fúvós, Trevor Mires, Ryan Quigley és Paul Booth is jelen lesz, egyszeri, különleges koncertre érdemes készülni.

Trevor Mires közel két évtizede van ott a londoni zenei élet élvonalában, tagja volt többek között a Jamiroquai és az Incognito nevű jazzfunk zenekaroknak. George Bensontól és Pat Methenytől Tom Joneson és Mark Ronsonon át a Radioheadig és Beyoncéig nagyon sokakkal zenélt már. Ryan Quigley szintén az Egyesült Királyság egyik legkeresettebb szóló- és jazztrombitása, többek között Quincy Jones, Ron Carter, Aretha Franklin, George Michael, Gregory Porter, Michael Bublé és Robbie Williams közreműködésével készített felvételeket és turnézott. A harmadik fúvós, Paul Booth természetesen szintén nagyon keresett szaxofonos. Széles műfaji palettán dolgozott másokkal – tényleg csak néhány kiragadott példa: The Eagles, Eric Clapton, Steely Dan, Carlos Santana, Van Morrison, The Allman Brothers Band, Chaka Khan, Kylie Minogue, Jamiroquai. Zenélt továbbá az Incognitóval, a Brand New Heaviesszel és a BBC Big Banddel is.

A felvétel a 2023. március 3-án a Magyar Zene Házában megtartott koncertről készült.További előadások