A konyha elfelejtett történetei az irodalomban, az irodalom titkos története a konyhában. Epikurosz, Hrabal, Krúdy, Mikszáth, Karinthy, Petri, Kövi Pál, Dumas, Jókai, Füst Milán, Márai, Nietzsche, Tömörkény, Krasznahorkai, P. Howard, Agatha Christie, Déryné… - egyfelől. Másfelől: firenzei posírozott tojás, Peche Melba, csórékolbász, bajai és szegedi halászlé, Fedák-lepény, sólet és halsli, risotto alla piemontese, kolozsvári káposzta, angol karácsonyi puding, Mussolini leves, szegedi tarhonya, velő Diderot módra, szalontüdő, vargabéles… - csak néhány Cserna-Szabó András legújabb könyvének főszereplői közül. A könyv letehetetlen és kóstolásra ingerel (olvasni és enni kell miatta). Cserna-Szabó Andrással arról is beszélgetünk, hol tart most a magyar gasztronómia és miért ott?