Facebook pixel

III. Richárd

Thumbnail
Műfaj: dráma
Színház: Radnóti Színház
Szerző: Shakespeare
Rendező: Andrei Şerban
Időtartam: 180 perc, 5 perc szünettel
Megtekinthető: 2022.05.26. 19:00 - 2022.05.29. 23:59 (CEST)
Nyelv: magyar
A megváltott jeggyel az előadás 2022.05.26. 19:00 és 2022.05.29. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Kevés olyan ikonikus figura van a színháztörténetben, mint III. Richárd. A sztereotípia: Richárd, a véreskezű zsarnok. De ki ez az ember valójában, és milyen az a közeg, amely engedi őt felemelkedni? „Ki torzult, félig-kész és idő előtt / Küldettem el e lélegző világba, / Bénán s idétlenül, hogy a kutyák / Megugatnak, ha bicegek előttük” – jellemzi önmagát Richárd, mégis: híres „torzsága” ellenére nincs akadály előtte – bárkit képes elcsábítani, manipulálni vagy legyőzni. Kegyetlenül és csillogó intellektussal szerzi meg magának a trónt, miközben szórakoztatja és egyben cinkosává teszi a mindenkori színházi publikumot. Igazi színházcsináló. Hamlet után övé a leghosszabb Shakespeare-szerep a maga 1124 sorával. E hálásan gyűlöletes figurának eljátszása mindig fontos állomás egy színész pályáján. III. Richárdot ezúttal Alföldi Róbert alakítja, akit színészként először láthatunk a Radnóti színpadán.

Az előadás rendezője, Andrei Şerban nem ismeretlen a budapesti közönség számára: Alföldi Róberttel kétszer is dolgozott már a Nemzeti Színházban. A legendás román rendező fiatalon vándorolt ki Amerikába, ahol fényes karriert futott be. Amerika legfontosabb prózai színházaiban hozott létre előadásokat, a legjelentősebb operaházak (többek között a Metropolitan Opera és a londoni Covent Garden) hívták rendezni, és olyan sztárokkal dolgozott együtt, mint Meryl Streep vagy Liev Schreiber. Több mint két évtizede a Columbia Egyetem Színházi Tanszékének professzora, és három éven keresztül a Bukaresti Nemzeti Színházat igazgatta.

Támogató: Zikkurat Színpadi Ügynökség

Díjak:
– POSZT 2018 | Legjobb női mellékszereplő: KOVÁTS ADÉL
– POSZT 2018 | Legjobb jelmez: NAGY FRUZSINA (a Katona József Színház A kaukázusi krétakör című előadás jelmezeiért is jutalmazták)
– POSZT 2018 | Legjobb fényterv: BAUMGARTNER SÁNDOR
– Színikitikusok Díja 2018 | Legjobb férfi főszereplő: ALFÖLDI RÓBERT
– Színikitikusok Díja 2018 | Legjobb férfi mellékszereplő: LÁSZLÓ ZSOLT

Bemutató: 2017. január 7.

További előadások