Facebook pixel

ELMARAD! A hattyú

Thumbnail
Színház: Örkény István Színház
Szerző: Molnár Ferenc
Rendező: Polgár Csaba
Időtartam: Az előadást három részben játsszák, hossza 3 óra
Időpont: 2020. november 27. 19:00 CET
Nyelv: magyar

Elmarad!

Korlátozás: Magyarországról 400 jegy, míg Magyarországon kívülről (külföldről) 50 jegy áll a nézők rendelkezésére.
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Elmarad!

Sajnálattal jelezzük, hogy A hattyú c. előadás november 27-i előadása elmarad. Az erről szóló tájékoztató e-mailt mindent vásárlónknak elküldtük. Kérjük, amennyiben levelünket nem kapta meg, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a kerdes@eszinhaz.hu e-mail címen!

A hattyú mesterkomédia: bravúros humorú, szellemesen éleslátó, pestiesen gúnyos. Egy trónfosztott dinasztia feje, Beatrix, tűzön-vízen keresztül próbálja visszajuttatni családját a hatalomba. Ehhez egyetlen eszköz van a kezében: féltve őrzött lánya, Alexandra. Őt kell hozzáadni Albert herceghez, a Monarchia trónörököséhez. Albert azonban nem érdeklődik, és Beatrix okos asszonyként pontosan tudja: a férfi figyelmét egy nőre igazán csak egy másik férfi figyelme tudja felhívni.

„Egy uralkodó sohasem mondhat le. Trónjától megfosztani lehet, uralkodói jogait megvonni tőle lehet. Ez rendben van. Mert ez merő erőszak. De ez nem kötelezi arra, hogy elismerje: elvesztette uralkodói jogait. Engedhet az erőszaknak, attól függően, milyen időben és milyen körülmények közé kerül, de lemondani soha, soha, soha! És ha mindannyiunknak pusztulnia kell is, akad még Habsburg elegendő.”

(Bourbon-Pármai Zita, az utolsó magyar királyné)

Az előadás Molnár Ferenc örököseinek engedélyével jött létre.

www.hofra.hu

Az előadásban részlet hangzik el Fekete Sándor Így élt Napóleon című könyvéből.

További előadások