Facebook pixel

Asztalizene

Thumbnail
Műfaj: dráma
Szerző: Térey János
Rendező: Bagossy László
Időtartam: 115 perc
Időpont: 2021. február 20. 20:00 CET
Nyelv: magyar

A felvétel 2010-ben készült, minősége nem éri el a HD szintet.

Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

A felvétel 2010-ben készült, minősége nem éri el a HD szintet.

Egy télvégi estén kis társaság gyűlik össze a budai White Box nevű étteremben. Csupa fiatal, sikeres vagy kevésbé sikeres ember: barátok és ellenfelek, szeretők és megcsalt feleségek, törzsvendégek és váratlan látogatók. Egy feltörekvő ügyvédnő, egy megfáradt baleseti sebész, egy másodrangú operaénekesnő, egy meg nem értett díszlettervező, egy sikeres vállalkozó, egy családanya és egy magányos színikritikus. Míg lent a városban zajlik az élet, autókat borogatnak és kukákat gyújtanak fel, addig a budai étteremben látszólag béke és egyetértés honol. Látszólag nem történik semmi említésre méltó: legfeljebb valaki megcsal valakit, valaki hazudik a barátjának, valakiről kiderül, hogy gyereket vár és valaki örökre szakít valakivel. A szarvasgomba, a kaviáros fügesaláta, a marinált lazac és a bélszín-carpaccio mellé legfeljebb csak egy kis borfolt kerül a damasztabroszra.

Térey János frivol és szatirikus korrajzot, keserű hangulatjelentést írt a 21. század első évtizedének Budapestjéről.

Díjak:
Térey János | Színikritikusok díja – a legjobb új magyar dráma | 2007/2008
Bagossy Levente díszlettervező | Színikritikusok díja – a legjobb díszlet | 2007/2008
Bagossy Levente díszlettervező | POSZT – a legjobb díszlet | 2008

Bemutató: 2007. október 21.

További előadások