Facebook pixel

Bánk bán

Thumbnail
Műfaj: dráma
Színház: Katona József Színház
Szerző: Katona József
Rendező: Tarnóczi Jakab
Időtartam: 1 óra 50 perc, szünet nélkül
Megtekinthető: 2023.03.23. 19:00 - 2023.03.26. 23:59 (CET)
Nyelv: magyar
A megváltott jeggyel az előadás 2023.03.23. 19:00 és 2023.03.26. 23:59 (CET) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

II. Endre magyar király udvara. Mivel Endre járja az országot, helyette otthon, Esztergomban felesége, a meráni Gertrudis uralkodik. A magyar urak fortyognak: nem elég, hogy Gertrudis idegenszívű, nem magyar vérből származik, nem csak a magyaroknak oszt kiváltságokat, de ráadásul még nő is!

Erre tér haza Bánk bán, az ország nagyura, aki hol féltékenyen őrjöng itthon hagyott felesége, Melinda hűtlensége miatt, hol puhítani próbálja a főurakat és csillapítani az indulatokat, hol csak 'meztelen fegyverrel, magánkívül sok ideig tipeg-topog', mert főúri és magánéleti kötelességei között képtelen döntéseket hozni.

A Bánk bán egy véres, végtelen, évszázados indulatokkal teli éjszaka története, amiben minden sértettség, összeférhetetlenségből eredő trauma és kisebbségi komplexus a felszínre bugyog. Egy éjszakáé, amiből talán jobb fel sem ébredni.

'BÁNK: Világot, itt! világot!'További előadások