Facebook pixel

Bruckner: 9. szimfónia – a Budapesti Fesztiválzenekar koncertje

Thumbnail
Színház: Budapesti Fesztiválzenekar
Időtartam: kb. 1 óra, szünet nélkül
Időpont: 2021. március 18. 19:45 CET
A megváltott jeggyel az előadás 2021.03.19. 07:00 és 2021.03.20. 10:00 (CET) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Program:
Anton Bruckner:
9. (d-moll) szimfónia

„A vírushelyzet Magyarországon súlyos ezekben a napokban és ez a tervezett Bruckner kilencedik szimfónia produkciónkat is veszélybe hozta. Tekintettel arra, hogy a próbákat gyakori szellőztetéssel kellett megszakítanunk, hogy az eredetileg tervezett koncertterem, a Müpa ezekben a napokban bezárt, hogy a zenekari tagokat gyakrabban kellett tesztelnünk és a karanténban lévő tagjainkat, illetve külföldi zenészeinket hirtelen kellett pótolni, felmerült az egész produkció lemondása.

Mivel azonban nagyon szeretjük ezt a gyönyörű darabot, és mindent meg szeretnénk tenni az előadás és a felvétel megmentéséért, a nehézségek ellenére új helyszínen, a fokozott biztonsági intézkedéseket betartva, mégis előadjuk a szimfóniát, legalábbis annak Bruckner által megkomponált három tételét. Reméljük, hogy egy más alkalommal, talán nyugodtabb körülmények között, egyszer lehetőségünk nyílik a rekonstruált zárótétel eljátszására is. Most azonban közönségünk a közismert, befejezetlen formában hallhatja a remekművet.” /Fischer Iván/

További előadások