Facebook pixel

Az eltört korsó

Thumbnail
Színház: Katona József Színház
Szerző: Heinrich von Kleist
Rendező: Zsámbéki Gábor
Időtartam: 2 óra, szünet nélkül
Időpont: 2021. április 23. 19:00 CEST
Nyelv: magyar

Az előadást 1996-ban mutattuk be, a felvétel 2000-ben készült, minősége ennek megfelelő, nem éri el a HD felbontást.

A megváltott jeggyel az előadás 2021.04.23. 19:00 és 2021.04.25. 23:00 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Április végén újra látható a Katona legendás, 1996-ban bemutatott előadása, Zsámbéki Gábor rendezésében!

„Heinrich von Kleist darabjának Katona-féle feldolgozása a magyar nézők fantáziáját különös erővel mozgatja meg épp ma, amikor olyan sokaknak kell tisztára mosniuk szocialista „cégérüket” a piacgazdaság kívánalmainak megfelelően. A magyar előadás arról a hatalomról, ill. a hatalommal való visszaélésről szól, amely nálunk is szinte naponta felborzolja az átlagpolgár érzelmeit. A kis-stílű tolvajok börtönbe jutnak, de a milliós szélhámosok megússzák a számonkérést. A Zsámbéki Gábor rendezte darab épp erről szól rendkívül precíz, élvezetes, a dolog lényegéből cseppet sem engedő, hiteles színészi játékkal. A Katona József Színház épp ettől világhírű, ettől a lélekemelő színészi játék iskolapéldája. (…) Ritkán látni olyan előadást, amely a tréfálkozó komédia kifakadásaitól a komoly, megindító értelmezésig egyaránt olyan kiváló, mint a Katona József Eltört korsója. (…) A Katona-féle feldolgozásban nyoma sincs annak a kifinomult unalomnak, mellyel gyakran találkoztam az Eltört korsó német előadásaiban. (…) A magyarok, talán éppen tapasztalataik révén, hisznek az előadás kritikus világképében, s az értelem és érzelem szimbiózisában hús-vér embereket csinálnak a szereplőkből. (…) A Katona József Színház Eltört korsója a téli idény vendégjátékainak legjobbjai közé tartozik.”
Helsingin Sanomat

Az előadást 1996-ban mutattuk be, a felvétel 2000-ben készült, minősége ennek megfelelő, nem éri el a HD felbontást.

További előadások