Facebook pixel

Feljegyzések az egérlyukból

Thumbnail
Kategória: próza
Színház: Exit Generáció
Szerző: Dosztojevszkij - Mikó Csaba
Rendező: Farkas Ádám
Időtartam: 1 óra 30 perc
Megtekinthető: 2022.09.16. 19:00 - 2022.09.25. 23:59 (CEST)
A megváltott jeggyel az előadás 2022.09.16. 19:00 és 2022.09.25. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Idei évadunkban központi szerepet kapott a sértettség, mint téma. Ennek oka, hogy az a tapasztalatunk, hogy rengeteg feszültség, félelem, harag, gyűlölet feszíti a szűkebb és tágabb értelemben vett környezetünket, társadalmunkat és a nagyvilágot. Meggyőződésünk, hogy ezen indulatok hátterében, olyan mesterségesen gerjesztett feszültségek állnak, melyek valós traumákra, sérelmekre épülnek. Azt gondoljuk, ma talán minden korábbinál fontosabb átgondolni helyzetünket és legalább kísérletet tenni arra, hogy átlássunk azon sérelmeinken, amelyeket generációról generációra adunk tovább.

Dosztojevszkij, Feljegyzések az egérlyukból című kis regénye és az abból készített előadásunk a sértett lelki világát mutatja be aprólékos módon.

Az előadással az kívánjuk bemutatni, hogy a sértettség hogy zárja az embert egyre szűkülő körökön keresztül teljes magányba. Hogyan veszíti el a realitással a kapcsolatot és hogyan lesz a sértettség megélésén keresztül önmaga boldogulásának akadálya. Mindez szürreális abszurd humorba csomagolva jelenik meg a színpadon. Így saját hétköznapi tragédiáinkon, viszonyainkon, társadalmi és személyes kapcsolatainkon, csak nevetni tudunk, amíg bele nem gebedünk.

Abban bízunk, hogy ha ezen folyamatokat kendőzetlenül megmutatjuk, már közelebb kerülünk ahhoz, hogy kezelni tudjuk őket, mert ha valaminek kimondjuk a nevét már a hatalma sem akkora felettünk.

További előadások