Facebook pixel

Mákkirályfi

Thumbnail
Kategória: ifjúsági
Színház: Escargo Hajója
Szerző: Vilmos Noémi
Rendező: Szalai Ádám
Időtartam: 1 óra 22 perc
Megtekinthető: 2021.09.17. 08:00 - 2021.09.26. 23:59 (CEST)
Nyelv: magyar
Korhatár: 14 éven aluliaknak nem ajánlott
A megváltott jeggyel az előadás 2021.09.17. 08:00 és 2021.09.26. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Főhősünk a középiskolás Misi, aki épp egy drogprevenciós iskolai prezentációt készít, miközben életében először valóban kapcsolatba kerül a kábítószerrel.

Történetünk két szálon fut: egy fiatal pár bonyolult, konfliktusokkal árnyékolt kapcsolatának kibontakozása, és egy család titkokkal, elfojtásokkal terhelt, nyomasztó élete. A két szál egy ponton összefonódik, az idősíkok pedig szétválnak.

A Mákkirályfi nagyon finoman, érzékeny módszerekkel, metaforikus eszközökkel, már-már virágnyelven keresi a választ a kimondott-kimondatlan kérdésekre. A téma a függőség. Az előadás hatására felmerülnek bennünk a kérdések: Mit nevezünk függőségnek? Okozhat-e függőséget pl. a citrom, a kolbász, a csokoládé? Hol van az egészséges határ a telefon, számítógép, internet használatában? Felismerjük-e környezetünkben vagy önmagunkban a függőség jeleit? Hol és hogyan kezdődik, és hogyan fordul át mindez olyan irányba, ami már visszafordíthatatlan? Vajon öröklődhet-e a függőség, mint hajlam? Nem egyszerű kérdések. Elcsépelt közhelynek hat, de attól még valóság: a mai felnövekvő generáció életében ez a probléma sokkal intenzívebben jelen van, erősebb befolyással van rájuk, mint korábban bármikor. Elkerülhetetlen, hogy ne beszéljünk róla, de vajon tudunk-e róla valahogy másképp beszélni, úgy, ahogy eddig még soha?

Az előadás nem ad sem feloldozást, sem kiutat, sem válaszokat. De segít a keresésben, és nyitva hagyja az ajtót a gondolatok, érzelmek előtt.

További előadások