Facebook pixel

Vitéz lélek

Thumbnail
Kategória: próza
Színház: Békéscsabai Jókai Színház
Szerző: Tamási Áron
Rendező: Kiss József
Időtartam: 1 óra 55 perc
Időpont: 2021. szeptember 17. 08:00 CEST
Nyelv: magyar
A megváltott jeggyel az előadás 2021.09.17. 08:00 és 2021.09.26. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Balla Péter háborúból, hadifogságból hazatérvén az egész székely falu legnagyobb megrökönyödésére egy szamarat vesz. A gyerekek gúnyolják, a felnőttek szánják, volt szerelme és annak férje, aki különben cséplőgépet vett, le akarja beszélni a szamártartásról, az elöljárók meg, minthogy az egész közösségre nézve szégyenletesnek tartják a dolgot, el akarják kobozni a jószágot.

Balla Péter számára azonban nem is a szamár elfogadtatása, hanem a közösség meggyőzése jelent gondot arról, hogy szükség van a tiszta, természeti forrásokra támaszkodó újrakezdésre. E tusakodása közepette meglátogatja egy öregember, aki rég halott leányával kapcsolatosan furcsa kéréssel áll elő…

Lesz-e Balla Péternek még része az élő szerelem boldogságában, és milyen próbatételek vezetnek odáig? Kiderül Tamási Áron ízes székely párbeszédekkel és mély érzésekkel telített drámájából.

Igazi közönségkedvenc előadás született Békéscsabán Kiss József rendezésében a Sík Ferenc Kamaraszínházban. Szeretettel ajánljuk az eSzínház fesztiválközönségének figyelmébe is!

További előadások