Facebook pixel

Dramaturgia és rendezés

Thumbnail
Kategória: szakmai beszélgetés
Időpont: 2021. szeptember 21. 19:00 CEST
Nyelv: magyar
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Amikor tudni lehet, hogy az adott előadás stream-re készül vagy az online térben is játsszák majd, miféle speciális felkészülést igényel a dramaturgia és a rendezés szempontjából? Egyáltalán, mi változott az elmúlt években (akár a pandémia hatására), amely alapvetően érintette a rendezői és dramaturgiai munkát? Változtak a nézői szokások, reakciók, esetleges prioritások, amelyekre érdemes figyelni, reagálni? Hogyan készülnek a színházak, a társulatok egy olyan időszakra, amely elsősorban a nézőterek újbóli benépesítéséről szól, mégis megfontolandó a hibrid modell bevezetése?

A beszélgetés résztvevői, akik között van rendező, író és színművész egyaránt, a mindannyiunkát foglalkoztató kérdésekre keresnek válaszokat.

Az esemény során szó esik majd az eSzínház Fesztiválról és azokról az előadásokról, amelyeket a résztvevő művészek és szakemberek színházai és társulatai neveztek a Fesztiválra.

A nézők az élő online kerekasztal beszélgetés közben kérdezhetnek a résztvevőktől fesztival@eszinhaz.hu e-mail címen.

További előadások