Facebook pixel

Színészi játék

Thumbnail
Kategória: szakmai beszélgetés
Időpont: 2021. szeptember 23. 19:00 CEST
Nyelv: magyar
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

A színészi játék sok tekintetben különbözik akkor, ha filmről, ha kamera előtti jelenlétről vagy színpadi megszólalásról van szó. Mi a helyzet akkor, amikor bár színpadon történik a „játék”, de kamerák optikájának szól? Milyen nézők, nézői reakciók nélkül játszani? És mi történik akkor, ha nézők is vannak a nézőtéren és kamerák is rögzítik az előadást? Milyen kihívások előtt áll ilyen esetekben a színész és a rendező? Hogyan készülnek a színházak, a társulatok egy olyan időszakra, amely elsősorban a nézőterek újbóli benépesítéséről szól, mégis megfontolandó a hibrid modell bevezetése?

A beszélgetés résztvevői, akik között van igazgató, rendező és színművész egyaránt, a mindannyiunkát foglalkoztató kérdésekre keresnek válaszokat.

Az esemény során szó esik majd az eSzínház Fesztiválról és azokról az előadásokról, amelyeket a résztvevő művészek és szakemberek színházai és társulatai neveztek a Fesztiválra.

A nézők az élő online kerekasztal beszélgetés közben kérdezhetnek a résztvevőktől fesztival@eszinhaz.hu e-mail címen.

További előadások