Facebook pixel

Internet vs. magaskultúra?

Thumbnail
Kategória: szakmai beszélgetés
Időpont: 2023. szeptember 26. 19:00 CEST
Nyelv: magyar
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Betöltheti-e a színház a szerepét (azaz azt, hogy 'minden korban érvényes, alapvető emberi és erkölcsi dilemmákra kérdezzen rá, reflektáljon az aktuális, a nézők életét is befolyásoló, őket is érintő, foglalkoztató társadalmi problémákra') kizárólag offline, vagy ehhez hatékony eszköznek, segítségnek bizonyul az online tér?

Lehet-e a streamnek és az internetre szánt kulturális tartalmaknak új küldetése és szerepe, különösen a Tik-tok generáció irányába? Egyáltalán, milyenek a fiatalok kultúra-fogyasztási szokásai? Miképpen lehet a fiatalabb generációkat bevonni, színházba járóvá, klasszikus koncert látogatóvá tenni?

Az elmúlt időszak tanulságai szerint, mit jelent az online tér a színházak, a koncerttermek számára? Hol hatott katalizátorként, hol tudott megtermékenyítő lenni a stream, és hol nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket? Mitől értékes és izgalmas egy online felvétel?

További előadások