Facebook pixel

A rendes lányok csendben sírnak

Thumbnail
Kategória: próza
Színház: Vígszínház
Szerző: Durica Katarina
Rendező: Paczolay Béla
Időtartam: 1 óra 38 perc
Megtekinthető: 2021.09.17. 08:00 - 2021.09.26. 23:59 (CEST)
Nyelv: magyar
A megváltott jeggyel az előadás 2021.09.17. 08:00 és 2021.09.26. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Durica Katarina sikerkönyvéből, A rendes lányok csendben sírnak című regényből készült színdarab egy valós eseményeken alapuló maffiatörténetet mesél el három nő szemén keresztül. A kilencvenes évek Dunaszerdahelyén játszódó előadás online bemutatója március 13-án volt Paczolay Béla rendezésében, Márkus Luca, Balázsovits Edit és Kiss Mari szereplésével.

Durica Katarina, a pozsonyi születésű szerzőnő a könyv megírásához száznál is több interjút készített a 90-es évek maffiaáldozataival, akik megtörték a több mint húszéves hallgatás csendjét, és meséltek az elmesélhetetlenről, a dunaszerdahelyi maffia árnyékában élt hétköznapokról. A megtörtént eseményeket és személyes vallomásokat feldolgozó regény 2018-ban a budapesti könyvhétre jelent meg, és köteteket tíz nap alatt elkapkodták, azóta pedig több kiadást is megélt.

A rendes lányok csendben sírnak nemcsak felkavaró, hanem felszabadító és felemelő is. Erőt és bátorságot ad azoknak a nőknek, akik némán tűrték az erőszakot, akik nem merték felemelni a hangjukat, akik szégyenbe burkolózva éltek.

Az előadásban szereplő három nőalak — Hilda, Júlia, Erzsi — különböző szálakon kapcsolódik a maffiához, így mind a hárman másképp érintettek az erőszakos eseményekben. Ezek a szálak azonban több ponton találkoznak, összekapcsolódnak, és lassan kirajzolódik, hogy ugyanannak a történetnek az áldozatai ők.

A Vígszínház előadása fontos és komoly témát jár körbe, mégis van benne egy kis humor, némi romantika, krimi és egy igazi görög sorstragédia is.

További előadások