Facebook pixel

Haragossziget

Thumbnail
Kategória: próza
Színház: Weöres Sándor Színház
Szerző: Lőrinczy Attila
Rendező: Réthly Attila
Időtartam: 1 óra 17 perc
Megtekinthető: 2021.09.17. 08:00 - 2021.09.26. 23:59 (CEST)
Nyelv: magyar
A megváltott jeggyel az előadás 2021.09.17. 08:00 és 2021.09.26. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Magyarországon a kétezres években meghökkentően sok, kamaszok által elkövetett szülőgyilkosság történt. Az European Theatre Convention Young Europe Ill. „Age of Rage” című koprodukciós projektje kapcsán ezt a jelenséget találtuk a legdrámaibbnak, amit fontos a színház eszközeivel is bemutatni. A valós esetek alapos tanulmányozása után egy fiktív, ál dokumentarista történetet alkottunk, amelyben szándékosan kerültük az olyan kézenfekvő indítékokat, mint a nincstelenség, a drogfüggőség, vagy a súlyos pszichiátriai terheltség. Generációkon át egymásra rakodó és átörökített traumák, frusztrációk és szabadulásvágyak. Némaságok és artikulálatlan dührohamok, bántalmazók és bántalmazottak odavissza...Látszólag konszolidált, már-már jólétben élő fiatalok jutnak el odáig, hogy — jószerivel az ógörög sorstragédiák mintázata szerint — elkövessék a legsúlyosabb bűnt, az anyagyilkosságot. Egy tizenhat éves gimnazista lány, Stuci, tizenkilenc éves barátja, Zsomer, valamint a lány anyjának, Erikának, az ötvennégy éves könyvtárosnőnek keresztbeszerkesztett monológjai nyomán sejlenek fel a családi tragédia körülményei és motívumai...

További előadások