Facebook pixel

Gordiusz (karanténkomédia)

Thumbnail
Kategória: próza
Színház: Zichy Szín-Műhely
Szerző: Egressy Zoltán
Rendező: Léner András
Időtartam: 1 óra 3 perc
Időpont: 2021. szeptember 17. 08:00 CEST
Nyelv: magyar
A megváltott jeggyel az előadás 2021.09.17. 08:00 és 2021.09.26. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

A Zichy Szín-Műhely repertoárjának kialakításában fontos szerepet tölt be a magyar kortárs irodalom jeles alkotóinak műveit bemutató előadások színrevitele. Korábban két darabunk megírásában, illetve szerkesztésében (2018. Díszítők; 2019. ADYnemADYde) Csikós Attila drámaíró volt segítségünkre, most pedig az egyik legismertebb magyar író és költő művét, az Egressy Zoltán által jegyzett 'Gordiusz' című komédiáját tűztük műsorra.

A darabot az író a Litera Irodalmi Portál karanténdráma pályázatára készítette, amelynek online színházi premierjét 2021. március 11-én a 6SZIN színpadán tartottuk az eSzínház közvetítésében.

Karanténfeszültség (ugye ismerős?): a férj és a feleség - relatív hétköznapi szabadságból - közös lakásukba kényszerül. A feleség totális felhatalmazást kér az életközösség igazgatására a járvány idejére. A férj súlyos katonai diktatúrában érzi magát. A takarítónő feltűnése a házaspárnál családon belüli erőszakra enged következtetni. Milyen hatással van a karantén az emberi kapcsolatokra? Erősíti az összetartozást vagy szétzilálja a szálakat? A szereplők kétségbeesetten keresik a kiutat. Az érzékek persze legyőzik a papírforma szerint makacsul újra és újra feltámadó szabadságvágyat. Valóban megoldjuk a problémáinkat vagy csak átlendülünk rajtuk? Erről mesél görbe tükröt tartva a Gordiusz.

További előadások