Facebook pixel

Ferenczi és Freud (Bonyodalmak a dívány körül)

Thumbnail
Műfaj: dráma, kortárs
Színház: Spinoza Színház
Szerző: Sándor Anna
Rendező: Czeizel Gábor
Időtartam: 1 óra 6 perc, szünet nélkül, tapsrenddel
Megtekinthető: 2022.12.16. 19:00 - 2022.12.20. 23:59 (CET)
Nyelv: magyar
A megváltott jeggyel az előadás 2022.12.16. 19:00 és 2022.12.20. 23:59 (CET) között tekinthető meg, felvételről!
Mennyiség:
Kuponbeváltás
Az előadásra jegyet vásárolni december 20. 21:00-ig van lehetőség.
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Sigmund Freud munkatársa, később kiszemelt utódja lett a pszichoanalízis legelső professzora, Ferenczi Sándor. Ő hozta ki a bécsi magányosságból Freud tudományát és ő szórta szét a nagyvilágban. Freud és Ferenczi kapcsolatát azonban egy végzetes magánéleti négyszög borította fel. Ferenczinek már volt párja, a nála nyolc évvel idősebb Gizella. Beleszeretett azonban Gizella lányába, Elmába is. Nem tudott választani a két nő között, végül Freud tanácsára Gizellát vette feleségül. E tanács következményeként megromlott a mentor és a tanítvány kapcsolata, viszont ez elősegítette Ferenczi szakmai továbblépését. A két tudós és a két nő négyszögéből fakadó dráma bemutatja a pszichoanalízis születését és a buktatókat is, melyeket a gyerekcipőben járó tudomány elszenvedni kényszerült.

További előadások