Facebook pixel

Írd újra, Shakespeare!

Thumbnail
Műfaj: zene, próza
Színház: Spinoza Színház
Szerző: Lackó Gábor
Rendező: Surányi András
Időtartam: 1 óra 3 perc, szünet nélkül, tapsrenddel
Megtekinthető: 2023.06.01. 19:00 - 2023.06.05. 23:59 (CEST)
A megváltott jeggyel az előadás 2023.06.01. 19:00 és 2023.06.05. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Vajon antiszemita darab-e Shakespeare ’A velencei kalmár’ című vígjátéka? Vagy a vígjáték csupán a meglévő antiszemita előítéletek felerősítésére alkalmas? A darab szereplője, Shylock, a zsidó uzsorás úgy ad kölcsönt Antonionak, a velencei kalmárnak, hogy a szerződésben kiköti: ha időben nem kapná meg a kölcsönt, úgy kivághat egy font húst Antonio testéből.

Vajon mindezt minek szánta Shakespeare? Ismerte- e egyáltalán zsidókat, hisz az akkori Angliából már 300 éve kiűzték őket? Shakespeare szelleme egyszer csak megjelenik a Spinoza Színházban és Lackó Gábor, a monodráma írója szellemes ajánlatot tesz az angol drámaírónak arra, miként kellene kettejüknek együtt átírni a híres vígjátékot ahhoz, hogy ’A velencei kalmár’ megszabaduljon az antiszemitizmus – talán félreértésből rátapadt – vádjától.További előadások