Facebook pixel

Börcsök Enikő emlékére - Kvartett című előadás - az eSzínház és a Vígszínház közös megemlékezése

Thumbnail
Műfaj: vígjáték, szórakoztató
Színház: Vígszínház - Pesti Színház
Szerző: Spiró György
Rendező: Marton László
Időtartam: 110 perc
Időpont: 2021. február 11. 19:00 CET
Nyelv: magyar

Az előadás 2021.02.11. 19:00 és 2021.02.14. 10:00 (CET) között bármikor megtekinthető!

Az eSzínház és a Vígszínház a teljes jegyárbevételt a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére ajánlja fel.

Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Spiró György Kvartett című színművének online közvetítésével emlékezik a Vígszínház és az eSzínház Börcsök Enikőre. A Kvartett megtekintéséből származó teljes bevételt a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért részére utaljuk át, melynek Börcsök Enikő kétszeres vesetranszplantáltként önkéntese és kurátora volt. Az Alapítvány célkitűzése, hogy szervhiány miatt ne haljon meg senki Magyarországon, és a szervátültetett emberek megfelelő rehabilitációban részesüljenek, a sikeres műtét után teljes életet tudjanak élni.

A Kvartett panelházaspárjának rutinos mindennapjait különös esemény zavarja meg: egy Amerikából érkező idegen kopogtat be hozzájuk, s azt hajtogatja, hogy a családfő, az Öreg mentette meg az életét ’56-ban, hisz ő figyelmeztette a forradalom után sejthető számonkérésekre. A váratlan Vendég sok évtized múltán sem feledi az Öreg jóságát, s most drága ajándékokkal szeretné meghálálni az egykori segítséget. Csakhogy a múltban ragadt és gyanakvó családfő árulónak nevezi a Vendéget, és kitessékeli. Egyszerre szívbemarkoló, szánalmas és groteszk beszélgetésnek leszünk tanúi – amikor a Vendég próbálja meggyőzni az Öreget a napnál is világosabb igazságról, amelyet az valamiért nem hajlandó meghallgatni, még kevésbé megérteni...

További előadások