Facebook pixel

MOLIÈRE – the passion

Thumbnail
Színház: Radnóti Színház
Szerző: Feridun Zaimoğlu – Günter Senkel – Luk Perceval (fordította: Forgách András)
Rendező: Hegymegi Máté
Időtartam: Az előadást két részben játsszák, hossza (szünettel) 3 óra
Időpont: 2020. november 4. 19:00 CET
Nyelv: magyar
Exkluzív tartalom: előadás után élő közönségtalálkozó kizárólag az eSzínház nézőinek. Résztvevők: Pál András (főszereplő), Závada Péter (moderátor), Garai Judit (dramaturg), Hegymegi Máté (rendező).
Színházi premier: 2019. október 18.
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

A színdarab négy Molière-komédia (A mizantróp, Don Juan, Tartuffe, A fösvény) archetípusának összefűzéséből épül fel. A négy figura egy férfi életének négy életszakaszát jeleníti meg, és a dráma azt meséli el, hogy hogyan válik a szerelmi kínok között vergődő Alceste cinikus Don Juan-ná, majd lesz belőle álszent Tartuffe, aki miután meggazdagodott, vagyonát féltő, öreg Harpagonként várja a halált. A szereplők átfedik egymást, új helyzetekben találkoznak egymással, átalakulásokon mennek keresztül.

Luk Perceval, Feridun Zaimoğlu és Günter Senkel Molière. Eine Passion (Molière. Egy passió) című színdarabja a négy leghíresebb Molière-komédia kortárs újragondolása, azok összefűzése egy grandiózus nagyságú művé. A színdarab legendás világpremierje 2007-ben volt a Salzburgi Ünnepi Játékokon, Luk Perceval rendezésében. Magyarországon először láthatja a közönség a Radnóti színpadán Hegymegi Máté rendezésében és Forgách András fordításában.

Az előadás a Jogtulajdonos Rowohlt Theater Verlag, Hamburg és a Mayer-Szilágyi Színházi Ügynökség, Budapest engedélyével jött létre.

További előadások