Facebook pixel

Monokli

Thumbnail
Színház: Vígszínház - Pesti Színház
Szerző: Molnár Ferenc
Rendező: Fesztbaum Béla
Időtartam: 2 óra 50 perc (2 részben, szünettel)
Időpont: 2021. április 3. 19:00 CEST
Nyelv: magyar
A megváltott jeggyel az előadás 2021.04.03. 19:00 és 2021.04.04. 23:00 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

A Monokli játékos, szenvedélyes jeleneteiben és gyerekpárbeszédeiben ott lüktet Molnár Ferenc örök szerelme, a színház és a századforduló Budapestje. Ez az imádnivaló, léha, korrupt, fényűző és koldusszegény város. Molnár metsző humora és éleslátása fiatalkori írásaiból is sugárzik. Egy rendkívül művelt, bölcs és sziporkázó író, már a világsiker kapujában; egyik kezében könnyed, pergő, szellemes színdarabokkal, a másikban kemény hangú, okos, hazafiúi felelősségérzettel átitatott napi sajtóval. Mélyen a szívében pedig sok érzelmességgel és igazi, költői érzékenységgel. A Monokli ősbemutatója 2012-ben a Pesti Színházban volt, melyet Molnár Ferenc jeleneteiből, novelláiból és tárcáiból állított össze Fesztbaum Béla. A Monokliban a Vígszínház nyolc fantasztikus színészét láthatjuk, akik bravúros átváltozásokkal alakítanak hol hősszerelmest, hol primadonnát, tengerparton játszó kisgyereket, zugújságírót, csalfa feleséget és tetten ért férjet.
A felvétel 2013-ban készült.

További előadások