Facebook pixel

Szabad lebegés - Variáció Bálint András Szerb Antal estjére

Thumbnail
Műfaj: dráma, kortárs
Rendező: Deák Krisztina
Időtartam: 51 perc
Megtekinthető: 2023.04.26. 19:00 - 2023.05.03. 23:59 (CEST)
A megváltott jeggyel az előadás 2023.04.26. 19:00 és 2023.05.03. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Ez a variáció a színházi estre egy különleges vállalkozás. Nem csak egy színházi felvételt láthatnak, hanem egy újragondolását filmre, ötvözve animációval és a filmhez készült zenei világgal.

Szerb Antal Száz verse. A cím megtévesztő. Nem száz vers hangzik el, hanem egy bámulatos műveltségét szertelen csacsogással elfedő, végtelenül szerény és éppannyira csodálatos író-olvasó-szerkesztő-fordító-tanárember elevenedik meg a színpadon. A magyar kulturális élet megkerülhetetlen alakja, akit maga alá gyűrt a történelem. 75 évvel ezelőtti halála tragikus volt és értelmetlen. De amíg van nézője-olvasója, Szerb Tóni – „mert az Antal az olyan komoly, mint egy tanköltemény, és olyan csúnya hangzású, mint egy cseh szonett” – félbeszakadt életművén keresztül Szerb Antal tovább él.

Köszönjük Képes Géza jogörökösének, Képes Juliannának, Szabó Lőrinc jogörököseinek Szabó Lőrincnének és Gáborjáni-Szabó Rékának, továbbá Sík Sándor jogörökösének, a Piarista Rend Magyar Tartományának hogy engedélyezték a fordítások felhasználását.

A filmben részlet hangzik el Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni: Napló 1935-1946 I-II. című könyvéből.További előadások