Facebook pixel

Szólótáncok

Thumbnail
Színház: Szigligeti Színház Nagyvárad
Szerző: Akik táncolják: Szőcs Anita, Kerekes Dalma, Kányádi György
Rendező: Györfi Csaba, Joó Renáta
Időtartam: 70 perc, szünet nélkül
Időpont: 2020. december 6. 19:00 CET
Nyelv: magyar
Korlátozás: Magyarországról 300 jegy, míg Magyarországon kívülről (külföldről) 200 jegy áll a nézők rendelkezésére.
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

A Nagyvárad Táncegyüttes fiatal alkotói ezúttal egyszemélyes produkcióikban mutatják meg tehetségüket. A repertoárra tűzött három szóló táncelőadásban az őket leginkább foglalkoztató témák, kérdések kerülnek előtérbe, mindeközben pedig a közönség a kortárs mozdulatművészet különböző műfajaival ismerkedhet meg.

Miközben engem néztek - Szőcs Anita előadása, r. Györfi Csaba

A körülöttünk lévő dolgok, mint a természet, az egészségünk, az embertársaink, olyan kulcsfontosságú tényezők az életben, melyek lételemünké váltak. A szóló három közelmúltbeli jelenség és természeti katasztrófa feldolgozására vállalkozik, a teljesség igénye nélkül. Célja, hogy sajátos eszközökkel a művészet által felkeltse a figyelmet és egyfajta véleményt alkosson, azokról az emberi megnyilvánulási formákról, melyeknek rendkívül súlyos következményei lehetnek a jövőt illetően.

Láthatatlan? - Kerekes Dalma előadása, r. Joó Renáta

Látás. Hallás. Tapintás. Érzés. Érzékelés.

Felgyorsult életritmusunk során elfelejtünk figyelni az érzékeink, érzékszerveink természetesnek vélt folyamatos munkájára, ahogyan hozzájárulnak a mindennapjainkhoz. Gondolok itt az olyan köztünk élő korlátozott emberek hétköznapi nehézségeire is, akik életét az általunk formált környezet hatásai teszik próbára. A „Láthatatlan?” című táncszínházi kísérlet ezen a gondolati síkon formálódott, amely a test ösztönszerűen működő érzékeléseit felszínre hozza, kutatja és tanulmányozza.

What the f**k? - Kányádi György előadása, r. Györfi Csaba

Az előadás egy műfaji kísérlet a pantomim, bohócjáték, burleszk és a táncszínházi elemek elegyítésére. Tematikájának alapja a művész nyomora, esendősége, esetlenségéből adódó játéka, táncszínházi stand up ez, mely a tánc kifulladására tesz kísérletet. Halandó hősünk a saját humorába roskad bele, teszi ezt az önök szórakoztatására. A szóló során az „itt és most” és a „bármi megtörténhet”, vagyis a színházi jelen idő kerül előtérbe.

További előadások