Facebook pixel

Ferenczi és Freud (Bonyodalmak a dívány körül)

Műfaj: kortárs dráma
Színház: Spinoza Színház
Szerző: Sándor Anna
Rendező: Czeizel Gábor
Időtartam: 1 óra 6 perc, szünet nélkül, tapsrenddel
Nyelv: magyar

2990 Ft (€7.68)

A rögzített előadásokra történő jegyvásárláshoz és a kupon beváltáshoz regisztráció szükséges!
Jegyvásárlás - 2990 Ft
A megváltott jegy a rögzített előadás első megtekintésének időpontjától kezdve egy hétig érvényes. Ezen időtartam alatt a rögzített előadás megtekintése megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében.
Havi előfizetés vásárlása - 6990 Ft / hó
Havi megújuló előfizetéssel bármely „bármikor elérhető” kategóriába tartozó előadást és koncertet megtekinthet az előfizetés időtartama alatt, korlátlanul. Az előfizetés határozatlan idejű és bármikor lemondható a „Fiókom” menüpont alatt. Lemondás esetén az előfizetés a megkezdett egy hónapos időszak végén szűnik meg.

Sigmund Freud munkatársa, később kiszemelt utódja lett a pszichoanalízis legelső professzora, Ferenczi Sándor. Ő hozta ki a bécsi magányosságból Freud tudományát és ő szórta szét a nagyvilágban. Freud és Ferenczi kapcsolatát azonban egy végzetes magánéleti négyszög borította fel. Ferenczinek már volt párja, a nála nyolc évvel idősebb Gizella. Beleszeretett azonban Gizella lányába, Elmába is. Nem tudott választani a két nő között, végül Freud tanácsára Gizellát vette feleségül. E tanács következményeként megromlott a mentor és a tanítvány kapcsolata, viszont ez elősegítette Ferenczi szakmai továbblépését. A két tudós és a két nő négyszögéből fakadó dráma bemutatja a pszichoanalízis születését és a buktatókat is, melyeket a gyerekcipőben járó tudomány elszenvedni kényszerült.

További előadások