Facebook pixel

Írd újra, Shakespeare!

Műfaj: kortárs, zene, próza
Színház: Spinoza Színház
Szerző: Lackó Gábor
Rendező: Surányi András
Időtartam: 1 óra 3 perc, szünet nélkül, tapsrenddel
Nyelv: magyar

2990 Ft (€7.63)

A rögzített előadásokra történő jegyvásárláshoz és a kupon beváltáshoz regisztráció szükséges!
Jegyvásárlás - 2990 Ft
A megváltott jegy a rögzített előadás első megtekintésének időpontjától kezdve egy hétig érvényes. Ezen időtartam alatt a rögzített előadás megtekintése megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében.
Havi előfizetés vásárlása - 7990 Ft / hó
Havi megújuló előfizetéssel bármely „bármikor elérhető” kategóriába tartozó előadást és koncertet megtekinthet az előfizetés időtartama alatt, korlátlanul. Az előfizetés határozatlan idejű és bármikor lemondható a „Fiókom” menüpont alatt. Lemondás esetén az előfizetés a megkezdett egy hónapos időszak végén szűnik meg.

Vajon antiszemita darab-e Shakespeare ’A velencei kalmár’ című vígjátéka? Vagy a vígjáték csupán a meglévő antiszemita előítéletek felerősítésére alkalmas? A darab szereplője, Shylock, a zsidó uzsorás úgy ad kölcsönt Antonionak, a velencei kalmárnak, hogy a szerződésben kiköti: ha időben nem kapná meg a kölcsönt, úgy kivághat egy font húst Antonio testéből.

Vajon mindezt minek szánta Shakespeare? Ismerte- e egyáltalán zsidókat, hisz az akkori Angliából már 300 éve kiűzték őket? Shakespeare szelleme egyszer csak megjelenik a Spinoza Színházban és Lackó Gábor, a monodráma írója szellemes ajánlatot tesz az angol drámaírónak arra, miként kellene kettejüknek együtt átírni a híres vígjátékot ahhoz, hogy ’A velencei kalmár’ megszabaduljon az antiszemitizmus – talán félreértésből rátapadt – vádjától.További előadások