Facebook pixel

Kováts Kriszta - Biblia show (lemezbemutató koncert)

Thumbnail
Az együttes neve: Kováts Kriszta és barátai
A koncert helyszíne: MOMKult Kupolaterem
Időtartam: 1 óra 10 perc
Időpont: 2022. június 4. 19:00 CEST
A megváltott jeggyel a koncert 2022.06.04. 19:00 és 2022.06.07. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Mennyiség:
Kuponbeváltás
A koncertre jegyet vásárolni június 07. 21:00-ig van lehetőség.

Kováts Kriszta - Biblia show

lemezbemutató koncert

Zene: Wolf Péter Szöveg: Fábri Péter

„A születés, a meghalás, az emlékezés,
mindennek ideje van.”

Kováts Kriszta Jászai Mari-díjas színésznő és énekesnő, az Evita és a Mamma mia! sztárja, sok saját sláger (A híd felé, Füttyös Gyuri, Elvarázsolt kávéház) után a legújabb cédéjének lemezbemutató koncertjén egy új – vagy inkább talán nagyon régi – világba visz el minket, a Biblia világába.

A témák persze ismerősek lesznek, hiszen ezek az európai, azon belül a zsidó-keresztény kultúra alaptörténetei (Noé bárkája, a bábeli torony építése, a fáraó álma vagy a házasságtörő asszony és a betlehemi csillag története). Kováts Kriszta és szerzői, valamint zenész kollégái az újabb és újabb dalokkal mindig meg tudják lepni a nézőket – most a dalok hátteréről is hallanak történeteket.

Meglepő, hogy az új popsanzonokban egy barokk trió kíséri a szólóénekest (Kováts Kriszta – ének, gitár), miközben más hangszerek is megszólalnak és a zenészek egyben vokalisták is: Baranyai Piroska – cselló, vokál, Fábri Flóra – csembaló, vokál és Keönch László – beatbox, ütőhangszerek, hegedű, vokál.

A zeneszerző az Erkel- és Wolf Péter könnyűzenei slágerei mellett olyan komolyzenei dalok szerzője is, mint az Ave Maria. Hosszú évek óta pedig a legjobb magyar komolyzenei szólisták (például Baráti Kristóf, Balog József) játsszák a műveit.

A dalszövegíró most is az Artisjus életműdíjas Fábri Péter, A híd felé, a Füttyös Gyuri, az Elvarázsolt kávéház, az Álomfejtés és sok más dal szövegírója, Kováts Kriszta állandó alkotótársa.

A koncert a Zsidó Művészeti Napok programjaként jött létre.