Facebook pixel

A különbözőség harmóniája - KONCERTFILM

Műfaj: komolyzene
Az együttes neve: Pannon Filharmonikusok
A koncert helyszíne: Kodály Központ, Pécs
Időtartam: 91 perc
Nyelv: magyar

2 990 Ft (€7.64)

A rögzített koncertekre történő jegyvásárláshoz és a kupon beváltáshoz regisztráció szükséges!
Jegyvásárlás - 2990 Ft
A megváltott jegy a rögzített koncert első megtekintésének időpontjától kezdve egy hétig érvényes. Ezen időtartam alatt a rögzített koncert megtekintése megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében.
Havi előfizetés vásárlása - 7990 Ft / hó
Havi megújuló előfizetéssel bármely „bármikor elérhető” kategóriába tartozó előadást és koncertet megtekinthet az előfizetés időtartama alatt, korlátlanul. Az előfizetés határozatlan idejű és bármikor lemondható a „Fiókom” menüpont alatt. Lemondás esetén az előfizetés a megkezdett egy hónapos időszak végén szűnik meg.

Paul Hindemith: Amor und Psyche - nyitány

Richard Strauss: Burleske zongorára és zenekarra

Anton Bruckner: III. szimfónia

Olyan sok német anyanyelvű zeneszerzőt ismerünk. Bach, Beethoven, Mozart, Wagner, hogy csak a legismertebbeket említsük. De ne gondoljuk, hogy nem hallhatunk újat! Ezen a hangversenyen három ritkaság csendül fel. A testi szerelem és a lélek kapcsolata több szerzőt is megihletett. Jelen esetben Paul Hindemith e témához keletkezett balett-nyitányát ismerhetjük meg elsőként. Ezt követi egy zongoraverseny, mely szokatlan módon a Burleske nevet viseli, és bár Richard Strausst inkább operáiról és szimfonikus költeményeiről ismerjük, melyek gyakran igen modern hangzású művek, jelen esetben egy romantikus, és furcsa végkicsengésű művét hallhatjuk. A műsort a szintén romantikus Anton Bruckner monumentális III. szimfóniája zárja. A nagy gonddal, lassan komponáló Bruckner ezt a művét nagy példaképének, Wagnernek ajánlotta, s ez még inkább arra késztette, hogy a végletekig tökéletesítse művét: a gyakori átdolgozásoknak köszönhetően összesen hat változata ismert. Ajánljuk tehát ezt a koncertet mindenkinek, aki szívesen megmerítkezik a német zene ritkábban játszott dallamaiban.

További előadások