Facebook pixel

Bécsi barátok - KONCERTFILM

Műfaj: komolyzene
Az együttes neve: Pannon Filharmonikusok
A koncert helyszíne: Kodály Központ, Pécs
Időtartam: 106 perc
Nyelv: magyar

2990 Ft (€7.63)

A rögzített koncertekre történő jegyvásárláshoz és a kupon beváltáshoz regisztráció szükséges!
Jegyvásárlás - 2990 Ft
A megváltott jegy a rögzített koncert első megtekintésének időpontjától kezdve egy hétig érvényes. Ezen időtartam alatt a rögzített koncert megtekintése megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében.
Havi előfizetés vásárlása - 7990 Ft / hó
Havi megújuló előfizetéssel bármely „bármikor elérhető” kategóriába tartozó előadást és koncertet megtekinthet az előfizetés időtartama alatt, korlátlanul. Az előfizetés határozatlan idejű és bármikor lemondható a „Fiókom” menüpont alatt. Lemondás esetén az előfizetés a megkezdett egy hónapos időszak végén szűnik meg.

Wolfgang Amadeus Mozart: A pásztorkirály — bevezető és Amintasz áriája: Intendo amico rio
Wolfgang Amadeus Mozart: A pásztorkirály — Tamirisz áriája: Di tante sue procelle
Wolfgang Amadeus Mozart: D-dúr induló, K.335, No.1
Wolfgang Amadeus Mozart: Mitridate, Pontus királya — Sifare áriája: Soffre il mio cor
Wolfgang Amadeus Mozart: Exsultate, jubilate — motetta
Joseph Haydn: Aki hűtlen, pórul jár — Sandrina áriája: È la pompa un grande imbroglio
Joseph Haydn: A Teremtés — recitativo és ária: Nun beut die Flur das frische Grün
Joseph Haydn: Esz-dúr 'Üstdobpergés' szimfónia, Hob.I:103
Joseph Haydn: Scena di Berenice, Hob.XXIVa:10

Joseph Haydn és Wolfgang Amadeus Mozart nemcsak a bécsi klasszika, hanem az egyetemes zenetörténet két kiemelkedő alakja. Műveikre, legyenek azok egyházi- vagy világi témájúak, egyaránt a dallam, a harmónia és a forma kiegyensúlyozottsága jellemző, miközben mindkét szerző az érzelemgazdagság és a szenvedélyesség addig nem tapasztalt szféráiba jutott el. A Bécsi barátok című est egy fiatal magyar szopránénekesnő személye köré épül. Baráth Emőke az elmúlt évtizedben sorra hódította meg Európa, az Egyesült Államok illetve Japán hangversenytermeit, így esetében talán a „sztárvendég” titulus sem túlzás. Az est műsora egyrészt ritkán hallható kompozíciókból áll: Mozart korai és Haydn világi vokális kompozícióinak részletei igazi zenei csemegéknek ígérkeznek. Emellett közismert alkotások is felcsendülnek, mint Haydn Üstdobpergés becenevű szimfóniája vagy Mozart Exsultate, jubilate szövegkezdetű motettája. Az est karmestere Vass András, a Pannon Filharmonikusok állandó karmestere lesz.

További előadások