Facebook pixel

Tálas Áron Trio & Palya Bea, Szalóki Ági

Műfaj: könnyűzene, szórakoztató
Az együttes neve: Tálas Áron Trio & Palya Bea, Szalóki Ági
A koncert helyszíne: Magyar Zene Háza, Koncertterem
Időtartam: 1 óra 30 perc
Nyelv: magyar

2990 Ft (€7.68)

A rögzített koncertekre történő jegyvásárláshoz és a kupon beváltáshoz regisztráció szükséges!
Jegyvásárlás - 2990 Ft
A megváltott jegy a rögzített koncert első megtekintésének időpontjától kezdve egy hétig érvényes. Ezen időtartam alatt a rögzített koncert megtekintése megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében.
Havi előfizetés vásárlása - 6990 Ft / hó
Havi megújuló előfizetéssel bármely „bármikor elérhető” kategóriába tartozó előadást és koncertet megtekinthet az előfizetés időtartama alatt, korlátlanul. Az előfizetés határozatlan idejű és bármikor lemondható a „Fiókom” menüpont alatt. Lemondás esetén az előfizetés a megkezdett egy hónapos időszak végén szűnik meg.

A Junior Prima-díjas Tálas Áron zongorista-dobos a fiatal magyar jazz-nemzedék egyik fontos alakja, aki számos közreműködés, alkalmi zenélés és saját Triójának két albuma után a Magyar Zene Házába egy olyan új műsorral érkezik, amelyben a Tálas Áron Trio megszólalását, és a két énekes vendég, Palya Bea és Szalóki Ági világát közelíti egymáshoz. Új dalok, népdalfeldolgozások – világok találkozása.

Tálas Áron 2015-ben szerzett MA diplomát a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen, ahol 2012 őszétől korrepetitorként is dolgozik. 2014-től a Kodolányi János Főiskola jazz-dobtanszék helyettes tanára. 2013-ban megnyerte zenekarával az MJSZ által szervezett jazz-combo versenyt, ugyanebben az évben Junior Prima díjjal tüntették ki. 2015-ben bejutott a Montreux Jazz-zongoraverseny döntőjébe. A 2014-ben alakult saját triója, a Tálas Áron Trio – Barcza Horváth József nagybőgőssel és Gyárfás Attila dobossal – 2015-ben vette fel az egy év múlva megjelent Floating Island című bemutatkozó lemezt, amit 2018-ban követett a Little Beggar című második LP. Tálas emellett állandó tagja a Borbély Műhelynek, a Lantos Zoltán Opensource-nak, a Karosi Júlia Quartetnek és számos más produkció közreműködője. Olyan művészekkel játszott együtt, mint Nils-Petter Molvaer, Eivind Aarset, Ed Neumeister, Babos Gyula, Binder Károly, Fekete-Kovács Kornél, Miklósa Erika, Tompos Kátya. Kapott már Artisjus- és Gramofon-díjat is. Ezen az estén egy teljesen új műsorral érkezik, amelyben Palya Bea és Szalóki Ági énekesek működnek közre. Világok találkozása várható, az ő jazztriójának világa és Palya, valamint Szalóki önálló világa kapcsolódik össze új szerzeményekben, népdalfeldolgozásokban – úgy, hogy az énekesek külön, és együtt is szerepelnek a trióval.

A felvétel a 2022. szeptember 23.i Magyar Zene Házában megtartott koncertről készült.


További előadások