Facebook pixel

A zene királyai - Uralkodók és zeneszerzők egyszemélyben / Hangadó – Tóth Árpád előadássorozata

Műfaj: koncert
Az együttes neve: Tóth Árpád
A koncert helyszíne: Magyar Zene Háza, Koncertterem
Időtartam: 1 óra 30 perc
Nyelv: magyar

2990 Ft (€7.63)

A rögzített koncertekre történő jegyvásárláshoz és a kupon beváltáshoz regisztráció szükséges!
Jegyvásárlás - 2990 Ft
A megváltott jegy a rögzített koncert első megtekintésének időpontjától kezdve egy hétig érvényes. Ezen időtartam alatt a rögzített koncert megtekintése megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében.
Havi előfizetés vásárlása - 7990 Ft / hó
Havi megújuló előfizetéssel bármely „bármikor elérhető” kategóriába tartozó előadást és koncertet megtekinthet az előfizetés időtartama alatt, korlátlanul. Az előfizetés határozatlan idejű és bármikor lemondható a „Fiókom” menüpont alatt. Lemondás esetén az előfizetés a megkezdett egy hónapos időszak végén szűnik meg.

Kalandozások a zenében az ország legszórakoztatóbb, legbeszédesebb ének-zene tanárával. Tóth Árpád nem csak kiváló előadó, karnagy és művész, de magával ragadó előadásaival azt is képes elérni, hogy még a legbátortalanabb emberek is lépjenek egy lépést előre. Ezúttal a zenélő uralkodókkal ismerkedhetünk meg közelebbről.

VIII. Henrik angol király és kivégzett felesége Boleyn Anna; Bölcs Alfonz, katalónia 13. századi uralkodója; Magyarország nádora, Eszterházy Pál; Carlo Gesualdo, Venosa hercege, Frigyes német-római császár és még sokan-sokan mások. Az impozáns sor sokáig folytatható. Ők voltak azok, akikkel a történelemkönyvek lapjain éppoly biztonsággal találkozhatunk, mint ahogy a zenetörténetben betöltött szerepük sem lehet kétséges. Elsőrangú zenészek, zeneszerzők voltak, s bár életművük gyakran nehezen bizonyítható teljes eredetiségükben, még is írtak egy lapot a zenetörténetben is…

A felvétel a 2023. október 1-én a Magyar Zene Házában megtartott koncertről készült.

További előadások