Facebook pixel

A nemzet özvegye

Thumbnail
Szerző: Kelemen Kristóf
Rendező: Kelemen Kristóf
Időtartam: Az előadást egy részben, szünet nélkül játsszák, hossza kb. 100 perc
Időpont: 2021. január 22. 20:00 CET
Nyelv: magyar
Felolvasás egy későbbi bemutatónk szövegéből
Korlátozás: Magyarországról 400 jegy, míg Magyarországon kívülről (külföldről) 600 jegy áll a nézők rendelkezésére.
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

Felolvasás egy későbbi bemutatónk szövegéből.

1989-ben, több mint harminc év elhallgatás után sírok és történetek tárultak fel a nyilvánosság tekintete előtt. Az özvegyek és gyermekeik napokig tartó rituálé során nézték végig a 301-es parcellában, ahogy férjeik és szerelmeik maradványait, csontjait és elfoszlott ruhadarabjait szakszerű orvosszakértői vizsgálat során kiemelték a föld mélyéről, azokból a jeltelen sírokból, amelyeknek pontos helye évtizedekig titkos volt. Ez a rendszerváltást közvetlenül megelőző történelmi helyzet adta az inspirációt A nemzet özvegye című ősbemutatóhoz, amely fikciós keretben mutatja be két nő történetét. Ugyanannak a férfinak két özvegye áll a sír mellett, és kényszerül szembesülni a saját múltjával.

Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján a stream-nézők részleteket hallhatnak a jövőbeli bemutatónk szövegéből, továbbá a szerző tolmácsolásában, archív felvételek és különböző dokumentumok segítségével betekintést nyerhetnek az írási folyamatot megelőző kutatásba is.

További előadások