Facebook pixel

Vers (nem) csak nekünk – költészet napi beszélgetés az Örkény Színházban (Zoom felvételről)

Thumbnail
Műfaj: kortárs
Színház: Örkény István Színház
Időtartam: a programot 1 részben játsszák, hossza kb. 80 perc
Időpont: 2021. április 11. 19:00 CEST

Szerkesztő és házigazda: Mácsai Pál és Szegő János

Zoom felvétel!

A megváltott jeggyel az előadás 2021.04.11. 19:00 és 2021.04.12. 23:59 (CEST) között tekinthető meg, felvételről!
Jegyek erre az előadásra már nem kaphatók!
A sikeres vásárlást követően a megadott e-mail címre megküldjük az előadás linkjét, amelyre kattintva megtekinthető lesz a közvetítés.
Felhívjuk figyelmét, hogy a link az előadás kezdete előtt fél órával válik aktívvá, valamint csak egy IP címről működik, ezért kérjük, ne küldje tovább és ne ossza meg mással.

K betűkkel szól keményen korunk: koronavírus, karantén, krízis; több mint egy éve vagyunk egy megszokhatatlan világban. Április 11-én mégis ünnepelni szeretnénk: nem csak József Attila és a szintén ekkor világra jövő Márai Sándor születésnapját, hanem a magyar költészet napját is és – újabb k betűkkel – kiváltképp kortárs költői kultúránkat.

Négy költő lesz aznap este az Örkény Színház pódiumán: Szabó T. Anna, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos és Závada Péter. Velük és a verseket mondó színészekkel fogunk beszélgetni ihletről és inspirációról, hatásokról és határokról, műhelytitkokról, a költészet valóságáról és képzeletéről. Hogyan születik a vers? Mi a poézis titka? A líra logika? Banális kérdések, mégis több ezer éve foglalkoztatják a költőket a Parnasszustól a New York Kávéházig.

Házigazda: Mácsai Pál és Szegő János

További előadások