Facebook pixel

Terike és Irén

Műfaj: vígjáték
Színház: KVTársulat
Szerző: Markó Róbert - KVTársulat
Rendező: Markó Róbert
Időtartam: 77 perc
Nyelv: magyar

2990 Ft (€7.68)

A rögzített előadásokra történő jegyvásárláshoz és a kupon beváltáshoz regisztráció szükséges!
Jegyvásárlás - 2990 Ft
A megváltott jegy a rögzített előadás első megtekintésének időpontjától kezdve egy hétig érvényes. Ezen időtartam alatt a rögzített előadás megtekintése megszakítható és újrakezdhető, azonban összesen két alkalommal nézhető meg teljes terjedelmében.
Havi előfizetés vásárlása - 6990 Ft / hó
Havi megújuló előfizetéssel bármely „bármikor elérhető” kategóriába tartozó előadást és koncertet megtekinthet az előfizetés időtartama alatt, korlátlanul. Az előfizetés határozatlan idejű és bármikor lemondható a „Fiókom” menüpont alatt. Lemondás esetén az előfizetés a megkezdett egy hónapos időszak végén szűnik meg.

A darabot megtörtént eset ihlette: 2016 augusztusában két idősödő hölgy magát NAV ellenőrnek álcázva próbált póthajhoz jutni egy belvárosi fodrászszalonban.

A valós tényeken alapuló, fiktív előadás egy budapesti road movie; miközben végigszáguldunk Terikéékkel a mai Budapesten, megpróbáljuk megérteni, mi vezetett el ehhez az abszurd bűncselekményhez

A történet egyszerre szürreálisan mulatságos és rendkívül drámai; azt mutatja be, mi vitt rá két tisztességes, javakorabeli nőt 2016-ban, Magyarországon egy látszólag értelmetlen, törvénybe ütköző cselekedetre. Az előadásban Irén egy középiskolai igazgató(67) jobb napokat látott gyermektelen özvegye, Terike (55) pedig jól karbantartott nagymama, aki próbál állást szerezni, hogy anyagilag segítse a családját, és megvalósítsa önmagát.

„A KV Társulat sziporkázóan szellemes és szívszorító előadása megtörtént esetet visz színpadra. A humor mellett viszont mélyebb témák is megjelennek. Az öregedés ábrázolása amilyen szórakoztató, olyan őszinte. Mindketten a társadalom peremére szorultak, eltévedve bolyonganak egy egyre furcsábbá és idegenebbé váló világban, ahol csak egymásba kapaszkodhatnak. Vak-vezet-világtalant párosuk tabuk nélkül szembesít az öregedés stigmájával és a kilátástalan helyzet humorával. Nemzetközi viszonylatban is ritka ennyire őszinte darabot látni női barátságról. Itt nincsenek macskaharcok és pasibajok, csak két barátnő, aki bátorítja és felemeli egymást, és jóban-rosszban kitart egymás mellett a különbségek ellenére. Ez pontosan az a lélekemelő, de töprengésre késztető előadás, amire szükségünk van 2021-ben.”

Székelyhidi E. Johanna (prea.hu Terike& Irén kritika 2021.03.09)

További előadások